NEWS HUB

Olika typer av växthus och vad de används till

Bilden visar växthus i trä, men det finns andra alternativ som tunnelväxthus och bågväxthus
Bild av Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Om du funderar på att köpa växthus och börja odla i ett växthus av trä eller aluminium. Då kanske du undrar vilka olika typer som finns och vad de används till. Det finns flera olika typer av växthus som är lämpliga för just din odling.

Du kan enkelt välja växthus efter form eller funktion från en erkänd expert på växthus och växthusodling. Vid köp av växthus så bör du se till så att det finns bra reservdelar och tillbehör till just ditt växthus. På så sätt kommer du enklare att kunna reparera ditt växthus vid behov eller utföra enklare service. Som gör att det håller betydligt längre.

Fördelar med en växthus tunnel, alternativt ett bågväxthus eller tunnelväxthus

Tunnelväxthus eller en växthus tunnel, är en vanlig förekommande typ av växthus som används för växthusodling. De används vanligtvis för produktion av grödor under framförallt odlingssäsongen. Eller för att starta upp växter från fröplantor i tidig säsong, om växthuset är någorlunda uppvärmt.

Tunnelväxthus kan vara i princip av stora storlekar på grund av sin praktiska och bågformade konstruktion. Dessa är vanligtvis tillräckligt stora för att ge en ståhöjd över bredare yta, än traditionella husformade växthus, som oftast kräver en högre takhöjd. Detta gör det även mer praktiskt om flera personer vistas i växthuset samtidigt.

Vanliga växthus av trä som skapar en stilfullare trädgård

Växthus av trä, brukar vanligtvis vara något mindre alternativt uppmurade för att skapa ett orangeri. Det går dock att bygga stora växthus av trä med glas, men det kan kräva ett visst typ av underhåll. I regel så är dock detta underhåll värt det i längden.

Ett växthus i trä kommer göra det möjlig att skapa en egen liten oas ute i trädgården och kan användas för en mängd olika ändamål. Passar väldigt bra för att odla upp växter och grönsaker men även som ett skönt och vackert uterum.

Oavsett vilken typ av växthus du väljer kan du vara säker på att hitta ett som passar dina behov hos en erkänd expert på växthusodling. Det finns mängder med växthusalternativ och du kommer garanterat att hitta det perfekta växthuset för just dina grödor.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: