NEWS HUB

Scanpan CTX 28 cm stekpanna – en produktrecension

Bild av Tor Lind

Tor Lind

Journalist

När det gäller att hitta en kvalitativ stekpanna finns det många alternativ på marknaden. Men om du letar efter ett hållbart, bekvämt och lätt att rengöra alternativ bör Scanpan CTX stå högst upp på din lista. Den här produkten har vunnit många priser och är en favorit bland både restaurang- och hemmakockar. Så vad skiljer Scanpan CTX från andra stekpannor? Låt oss ta en närmare titt.

CTX i produktens namn står för Ceramic Titanium Extreme, vilket är en banbrytande teknik som kombinerar högkvalitativ beläggning med rostfritt stål. Den non-stick-beläggningen kallas Stratanium och smälts samman med metallen med hjälp av en process med extremt hög temperatur. Detta resulterar i en mer hållbar och slitstark yta som också är bekväm att hålla i handen och lätt att rengöra.

Så vad innebär allt detta för dig som kock? Det innebär att du kan använda mindre olja vid matlagning eftersom maten inte fastnar i pannan. Det betyder också att du inte behöver förvärma pannan lika länge som med andra typer av kokkärl. Och om du råkar överhetta pannan behöver du inte oroa dig – Stratanium-beläggningen är utformad för att tåla temperaturer på upp till 260 grader Celsius.

En annan bra egenskap hos den här stekpannan är dess jämna värmefördelning. Det innebär att din mat tillagas jämnt och konsekvent, oavsett om du lagar mat på spisen eller i ugnen. Så oavsett om du steker några ägg eller steker en stek kan du vara säker på att maten blir perfekt tillagad varje gång.

Om du letar efter en kvalitativ stekpanna som kommer att göra ditt liv enklare i köket, så behöver du inte leta längre än Scanpan CTX 28 cm stekpanna. Med sina många funktioner och fördelar är det lätt att se varför denna produkt har blivit så populär bland både restaurang- och hemmakockar. Du hittar stekpannan hos Formbar i Västervik.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: