NEWS HUB

En guide till de mest populära växtbaserade läkemedlen

Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Örtmedicin har funnits i århundraden och har nu fått ett stort uppsving i popularitet. Fler och fler människor vänder sig till naturliga kosttillskott och växtbaserade läkemedel för att stödja sin hälsa och sitt välbefinnande. Bland de mest populära växtbaserade läkemedlen finns eteriska oljor, ashwagandha och svart valnöt. Låt oss ta en närmare titt på vart och ett av dessa tre populära växtbaserade läkemedel.

Eteriska oljor

Eteriska oljor är koncentrerade extrakt från växter. De destilleras vanligtvis från växtens blad, stjälkar, blommor, bark eller rötter. Eteriska oljor har en mängd olika användningsområden, bland annat aromaterapi, massageterapi, hudvård med mera. Några av de mest populära eteriska oljorna är lavendelolja, tea tree-olja och eukalyptusolja.

Ashwagandha

Ashwagandha är en gammal ört som har använts i århundraden inom ayurvedisk medicin. Ashwagandha är en medlem av Solanaceae-familjen, som inkluderar andra välkända växter som tomater, potatis och auberginer. Det indiska krusbäret, eller amla, är också en medlem av denna familj. Ashwagandha kommer ursprungligen från Indien och Sri Lanka, men växer numera i andra delar av Asien, Afrika och Mellanöstern.

Svart valnöt

Svart valnöt är ett stort lövträd som är inhemskt i Nordamerika. Trädet blir upp till 30 meter högt och kan leva i hundratals år. Svarta valnötsträd skördas för sitt trä, som används i möbeltillverkning, skåpsnickerier och golvbeläggningar. Träden är också kända för sina nötiga frukter, som kan ätas råa eller användas för att göra svart valnötsolja. Svarta valnötskulor har också traditionellt använts som naturläkemedel mot en rad olika sjukdomar

Växtbaserade läkemedel är på väg att bli alltmer populära på grund av efterfrågan på naturliga kosttillskott och botemedel. Bland de mest populära växtbaserade läkemedlen finns eteriska oljor, ashwagandha och svart valnöt. Var och en av dessa växtbaserade läkemedel har en lång historia av användning och erbjuder olika hälsofördelar. Om du är intresserad av att utforska växtbaserade läkemedel ytterligare, se till att prata med din läkare om vilka som kan vara lämpliga för dig.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: