NEWS HUB

Vad är ett Attefallshus?

Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Har du någonsin hört talas om ett Attefallshus från Vibostugan? Det är en typ av komplementbyggnad som blir allt mer populär i Sverige. Denna unika konstruktion kan byggas utan bygglov på vissa tomter, har en maximal byggnadsyta på 30 m² och en nockhöjd på 4 meter och kan till och med användas som permanentbostad! Men vad är ett attefallshus egentligen? Låt oss ta en närmare titt.

Vad är ett Attefallshus?

Attefallshus är det svenska namnet på en extrabostad. Dessa bostäder är små konstruktioner som byggs för att komplettera befintliga bostäder. De placeras vanligen i trädgården eller på bakgården till huvudbyggnaden, men kan också finnas på obebyggd mark eller tomter på landsbygden. I Sverige får dessa bostäder inte ha mer än 30 m² golvyta och får inte överstiga 4 meter i nockhöjd. Det bör noteras att denna typ av konstruktion inte kan användas som en självständig bostad om den inte uppfyller vissa kriterier som fastställts av de lokala myndigheterna.

Fördelarna med ett Attefallshus

Attefallshus ger många fördelar för husägare i Sverige. Först och främst ger de ytterligare bostadsutrymme utan att man behöver bygga på huvudbostaden eller köpa ett större hus. De sparar också tid och pengar eftersom de inte kräver några tillstånd eller ytterligare byggkostnader utöver kostnaden för material och arbete som krävs för montering. Dessutom används de ofta som gäststuga eller tillfälliga bostäder för familjemedlemmar som kommer på besök under längre perioder. Slutligen är dessa strukturer miljövänliga eftersom de använder förnybara energikällor som solpaneler och vindkraftverk för att generera energi för sin verksamhet.

Attefallshus blir alltmer populära i Sverige på grund av deras bekvämlighet och miljövänliga utformning. De kan inte bara ge ytterligare bostadsutrymme utan att kräva dyra byggkostnader eller tillstånd, utan de gör det också möjligt för husägare att utnyttja förnybara energikällor som solpaneler och vindkraftverk för att generera el för sin verksamhet. Om du funderar på att lägga till ett extra boende till din fastighet, fundera på attefallshus – det kan vara precis vad du behöver!

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: