NEWS HUB

Skapa ett vackert badrum med snygga kakelplattor

Bilden visar ett badrum som med billigt kakel och klinker för badrum och duschrum. Nu kan du få hjälp av en erfaren plattsättare i Skåne som klinkerhuset.se.
Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Nu har det blivit enklare att skapa ett vackert badrum med snygga kakelplattor och om du funderar på att renovera eller bygga om ditt badrum, men vet inte var du ska börja? Du kanske känner dig överväldigad av valen av kakel och klinker samt fogmassa och tätskikt.

Skapa vattentäta alternativ och andra detaljer som ingår i skapandet av ett vackert och funktionellt badrum. Skapa det perfekta badrummet med hjälp av snygga kakelplattor och klinkerplattor.

Installation av billigt kakel och klinker med erfaren plattsättare

När du installerar kakel i ditt badrum måste du börja med frätt typ av fix och fog samt flytspackel. Fix och fog är en murbruksliknande substans som används som fästmassa och lim mellan kakel och vägg eller golv.

Skapa ett vattensäkrat badrum med bästa tätskiktet

Nästa steg för att skapa ett vackert badrum är vattentätning detta görs med ett tätskikt. Denna process innebär att man applicerar ett vattentätt tätningsmedel över hela det kaklade området. På så sätt kommer allt vatten från badrummet i kontakt med det inte kan tränga igenom ytan under.

Vattentätning hjälper också till att skydda mot mögeltillväxt genom att förhindra att fukt sipprar in i sprickor eller klyftor i själva kakelplattorna. Det är viktigt att se till att du använder vattentäta tätningsmedel av hög kvalitet för detta steg. Eftersom billigare alternativ kanske inte håller lika länge eller ger tillräckligt skydd mot vattenskador.

När den appliceras på rätt sätt ser fixet till att kakelplattorna sitter stadigt på plats samtidigt som den ger en jämn grund för kakelplattorna. Nästa steg är fogning av plattorna. Detta innebär att varje kakelplatta sammanfogas ordentligt och bildar ett slitstark yta. Allt detta kan vara svårt att utföra själv, du kan med fördel ta in hjälp från en erfaren plattsättare i Skåne som exempelvis klinkerhuset.se.

Prisvärt kakel och klinker till badrum och duschrum av högsta kvalitet

När det är dags att välja dina kakelplattor för ditt badrumsrenoveringsprojekt finns det många alternativ tillgängliga beroende på din budget och stilpreferens. Till exempel är porslinsplattor och mosaik ett något dyrare alternativ som ser bra ut och kan hittas i många olika färger och mönster.

Om du letar efter något mer unikt eller lyxigt erbjuder naturstensplattor som marmor eller granit ett elegant utseende till ett något högre pris. Oavsett vilken typ av kakel du väljer, se till att det passar inom din budget samtidigt som det uppfyller alla dina designbehov. Det kan vid första anblicken kännas som en överväldigande uppgift att renovera eller bygga om ett badrum, men det behöver det inte vara.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: