NEWS HUB

Truckutbildningar för industri och e-handel

Bilden visar en truck som kräver truckförarutbildning i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping och Västerås
Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Om du letar efter en ny karriär kan du överväga en truckutbildningar för industri och e-handel. Med rätt truckutbildning i Stockholm kan du arbeta på ett lager eller i en annan industriell miljö. Det finns nu utbildningar tillgängliga i större städer som truckutbildning i Göteborg samt truckförarutbildning i Malmö. På så sätt kan du skaffa den truckutbildning du behöver för att får truckkörkort som framtida truckförare.

Lär dig allt du behöver med en bra truckutbildare

På truckförarutbildningen lär du dig hur man använder en gaffeltruck, även kallat truck på ett säkert och effektivt sätt. Du lär dig också om de olika typerna av truckar och deras kapacitet. När du har slutfört kursen kan du avlägga ett teoretiskt samt ett praktiskt prov, samt påbörja din nya karriär.

Du bör dock tänka på att det inte räcker med ett truckkörkort, du behöver även få ett tillstånd av arbetsgivaren. Detta brukar oftast ske genom en uppkörning på den aktuella arbetsplatsen. Efter godkännandet från arbetsgivaren, kommer du endast få framföra den specifika trucktypen, som arbetsgivaren godkänt.

Hur truckar används på moderna industrier och e-handels lager

En truckförare kör en eldriven industritruck för att flytta material runt på ett lager eller e-handelslager. Det kan vara allt från att köra ut mindre gods internt. Men det kan även vara att du snabbt ska kunna lasta av och lasta på lastbilarna, för inkommande och utgående gods. Truckförarens roll är viktig för att alla industri- och e-handelslager ska fungera smidigt.

Här är några tips om hur man blir truckförare

De flesta truckförare börjar sin karriär med att arbeta som industri-, lagermedarbetare eller materialhanterare. För denna tjänst krävs att de sökande är minst 16 år gamla. Dock krävs det allt oftare en högre ålder och fordons körkort för att få en anställning som truckförare inom industri och lager.

Det kan finnas krav att du har godkänt körkort för att få framföra din truck

Vissa arbetsgivare kan således också kräva att de sökande har ett giltigt körkort och att du får framföra detta. Det betyder att om ditt körkort blir återkallat så får du inte heller framföra trucken på arbetsplatsen.

När du väl har anställts genomgår materialhanterare eller din arbetsgivares representant, en intern utbildning på arbetsplatsen. För att lära dig hur man använder truckar på ett säkert och effektivt sätt och vad som gäller på den specifika arbetsplatsen.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: