NEWS HUB

Motorolja från grossist förenklar driften

Bilden visar entreprenadmaskin som behöver hydraulolja och motorolja från grossist, samt AdBleu tillsats som går att köpa från en leverantör av industriförnödenheter
Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Motorolja från grossist och motorolja för både stora och små maskiner. Kan du med fördel köpa hos din leverantör av industriförnödenheter. Att köpa motorolja från grossist är att rekommendera och då med fördel i volymen motorolja på fat. Det är ett smidigt sätt att hantera motorolja om du har en större maskinpark.

I vissa fall så räcker det inte med 1 liters flaska motorolja eller 5 liters dunk med motorolja. Det kan även vara som så att 10 liters dunk motorolja eller en 25 liters dunkar med motorolja inte är tillräckligt. Du kanske samtidigt inte behöver alltför stora volymer som IBC på 1000 liter. Eller för den skull har plats för bulkleverans av olja från lastbil till en oljecistern.

När du hanterar oljor så bör du som med diesel och annat använda handskar. Det finns speciella handskar för olja, som du hittar bland oljehandskar hos en välsorterad industrigrossist.

Fördelarna med att köpa industriförnödenheter i bulk från en enda leverantör

Fördelar med att köpa industriförnödenheter i bulk från en enda leverantör är således väldigt stora, som vid volymköp. Det finns väldigt många fördelar med att köpa industriförnödenheter i bulk från en enda leverantör. Bland annat bekvämlighet, snabb leverans samt även bättre priser. Allt samlat på en och samma faktura, vilket gör administreringen enklare.

När du beställer från en enda leverantör kan du spara tid och energi eftersom du bara behöver hantera ett företag i stället för flera företag. Dessutom är leverantören troligen bekant med ditt företags behov.

Få råd och tips på passande industriförnödenheter till ditt företag

Passa på att få råd och tips på passande industriförnödenheter som kan fungera bra till just ditt företag. På så sätt kan dem även ge dig råd om vilka produkter som fungerar bäst för ditt företags specifika behov. Eftersom leverantören har ett brett utbud av produkter behöver du inte lagra onödigt mycket på en enskild produkt.

Genom att beställa dina industriförnödenheter i en enda stor beställning från en enda leverantör. Så kommer du vanligtvis få betydligt bättre priser än om du köper från flera leverantörer.

Stora mängder med industriförnödenheter, kräver en bra och leveranssäker leverantör

Om du behöver stora mängder industriförnödenheter, t.ex. hydraulolja eller motorolja, är det bästa sättet att få det bästa priset att beställa direkt från en välrenommerad leverantör som specialiserat sig på att leverera till företag i din bransch.

På så sätt kan du köpa allt från små 1 liters flaskor till stora bulkleveranser med lastbil eller tankbil. Med en bra leverantör av industriförnödenheter behöver du inte heller oroa dig för att lagra i onödan. Då det oftast är snabba leveranser. Genom att beställa från en enda leverantör sparar du tid och pengar samtidigt som du får de produkter som ditt företag behöver.

Olika typer av industriförnödenheter och vad dessa används till:

AdBlue ger renare avgaser från dieselmotorer

AdBlue är en tillsats till vissa dieselmotorer och säljs ofta i olika storlekar från flaska upp till AdBlue fat och AdBlue IBC. AdBlue gör dieseln betydligt miljövänligare. Flertalet dieselmotorer klarar av denna tillsats.

Med AdBlue så kommer det skadliga partiklarna från diesels förbränningen att minimeras markant. Vilket i sin tur ger renare avgaser och mindre belastning på miljön.

Motorsågsolja för dina skogsmaskiner

Motorsågsolja och sågkedjeolja används i merpart till skogsmaskiner som motorsågar och andra liknande maskiner. Är det en bensindriven motorsåg så krävs det oftast en inblandning med en motorsågsolja till en viss blandningsprocent.

Detta gör att motorsågens maskindelar inte överhettas. Skillnaden mellan sågkedjeolja och motorsågsolja är i stora delar i merpart denna. Sågkedjeolja används för att se till så att kedjan håller sig välsmord och kan glida fritt i sågbladet. Det skiljer även sig i viskositet på oljorna.

Sågkedjeolja bör således inte användas som inblandning i bensin eller motorsågsolja som smörjmedel för sågkedjor. Du bör därför alltid kontrollera med just din typ av maskins instruktionsbok, om vilka oljor som den är bäst anpassad för.

Alkylatbensin för dina mindre maskiner som inte används dagligen

Alkylatbensin används idag allt oftare då det gör att bensinen inte tappar sitt oktantal över tid. Alkylatbensin 2-takt och Alkylatbensin 4-takt är det mest vanliga i detta fall och köps oftast i mindre volymer.

Exempelvis 1 liters alkylatbensin, 5 liters alkylatbensin. Det kan också förekomma 10 liters alkylatbensin och 25 liters samt alkylatbensin på fat och IBC. Du bör därför se över vilka volymer som just din leverantör har möjlighet att leverera.

Hydraulolja för stora maskinparker ner till mindre entreprenadmaskiner

Hydraulolja finns i flertalet olika former och är vanligt förekommande för entreprenadmaskiner ner till mindre maskiner som vedklyvar. Därför finns det olika behov av storlekar som kan vara passande allt från 1 liters hydraulolja samt till hydraulolja på fat och större volymer kan vara förekommande.

Avfettning som passar en större maskinpark och entreprenadfirma

Att regelbundet utföra tvätt av dina fordon gör att du kommer ha en bra koll på dina fordons skick. Det kan många gånger vara svårt att få bort vissa motoroljor och smörjfett. Smörjfetter och motoroljor kräver i många fall olika former av avfettning.

Det finns därför olika volymer av avfettning 25 liter samt avfettning på fat som är vanligast förekommande. Det kan dock i många fall vara bra att införskaffa IBC eller bulklösningar även på detta om företaget är relativt stort.

Glykol från grossist, bra vid service och underhålla av din maskinpark

Att köpa glykol fat eller större volymer av glykol från grossist är ett bra sätt att enkelt kunna serva större delar av din maskinpark samtidigt. Glykol från grossist brukar finnas i 1 liters glykol flaska, 5 liters glykol på dunk, 10 liters glykol på dunk och 25 liters glykol dunkar. Dessa brukar även kunna inhandlas i IBC eller via bulkleverans med tankbil, vilket kan skilja något mellan grossister av glykol.

Lastsäkring och lyftkättingar för säkra transporter och lyft på dina materialgård och kring dina fordon

När du förflyttar föremål som dunkar och fat så är det alltid bra att lastsäkra dessa med godkända lastsäkringar. Det finns många olika typer av lastsäkringar för lastbil och andra fordon. Det är viktigt att du ser till att tolka lastsäkringens rätt så att du använder rätt typ av lastsäkring.

Det finns speciella utbildningar för detta, hur du beräknar olika lyft och hur du ska utföra transporter. Där går man även igenom olika former av lyftkättingar. Lyftkättingar har en viss bärighet och även där behövs det se till så att du inte har en alldeles för svag lyftkätting då denna i såna fall kan brista.


Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: