NEWS HUB

Stuckaturlister för lyxiga övergångar

Bilden visar stuckatur och stuckaturlister. Stuckaturlister skapar en underbart lyxig känsla av alla rum med högt till tak. Stuckaturlister är snygga övergångar mellan väggtapet och tak.
Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Stuckaturlister skapar lyxiga och snygga övergångar mellan din vägg och ditt tak. Detta är ett smidigt sätt att få övergången att se naturligt vacker ut. Du kan använda stuckatur även vid mer ojämna övergångar. Exempelvis vid renoveringar av äldre lägenheter och hus. Det passar även i mer moderna boenden om du vill skapa en mjukare övergång mellan väggtapet och tak.

Olika mönster och former på stuckaturer

En stuckatur kan vara slät eller med olika mönster. Det finns även olika storlekar så att du kan få en subtil övergång om du så vill. Det kan även vara åt andra hållet, att du vill skapa en mer dramatisk övergång. Detta kan vara om du har släta väggar och släta tak som är vanligt förekommande vid ett nybygge.

Snygga övergångar med stuckaturlister av högsta kvalitet

Det kan även vara om det finns ett äldre vävtak om det finns nivåskillnader för att huset har rört på sig. Detta var ett väldigt vanligt förekommande problem förr. Därför var detta ofta ett stort problem vid äldre lägenheter och hus.

Stuckaturlister och traditionella lister dolde således vävtakets infästning vid taket. På så sätt doldes anslutningen på ett bra sätt. Samtidigt som vävtaket kunde spännas upp utan synliga infästningar som i sin tur doldes med en vacker stuckaturlist.

Stuckaturlister är ett ofta förbisett inslag vid lyxiga husrenoveringar

När du ska renovera ditt hem vill du ofta att det ska se så lyxigt ut som möjligt. Det finns några olika sätt att uppnå detta mål, men en inredningsdetalj som ofta förbises är stuckaturer och stuckaturlister. Denna mångsidiga inredningsdetalj kan användas på en mängd olika sätt för att ge ditt hem en elegant och lyxig känsla.

Användning av stuckaturer och stuckaturlister inomhus

Stuckaturer ses ofta som ett utomhusmaterial och även om det till viss del är sant, så är det förmodligen mest känt för att finnas i lyxiga boenden som stuckaturlist inomhus.

Det vanligaste stället du ser stuckatur inne i hemmet är på väggar eller tak i äldre hus, lägenheter eller boenden som andas lite mer lyx och flärd. Stuckaturlister finner du ofta i exempelvis paradlägenheter med högt till tak.

En stuckaturlist skapar en ökad känsla av lyx till ett rum. Det har därför blivit alltmer populärt idag att åter införa detta till olika typer av boenden där det finns lite extra takhöjd eller till större sällskapsrum som inreds på ett lyxigare sätt.

Stuckaturlister skapar en unik och lyxigare känsla som passar väldigt bra även vid moderna boenden

En stuckaturlist skapar en unik och iögonfallande textur som omedelbart gör varje rum mer lyxigt och inbjudande. Stuckaturer och stuckaturliknande mönster är även vanliga på möbler som stolar och bord och skapar då ett verkligt unikt utseende.

Det går därför enkelt att hitta matchande inredning som passar bra till detta. I merpart finner du denna typ av möbler och inredningsföremål hos en välsorterad antikaffär. När du ska renovera med stuckatur så kommer du snabbt öka den lyxigare känslan i varje rum. Då kommer möbelklassiker att kunna skapa underbara rum att trivas i samt komma väl till pass.

Bortsett från sitt estetiska tilltal är stuckaturer beroende på materialval också otroligt hållbart. På så sätt behöver du inte oroa dig för att den ska spricka eller flisa med tiden som andra material kan göra.

Hos exempelvis picment.se kan du få massor med inspiration om allt från stuckaturer av olika former som exempelvis stuckaturlister, upp till olika vackra tapeter från William Morris & Co eller ett speciellt spackel från Detale CPH och Deco folie från D-C fix samt mycket mer inom rumsdesign med tapeter och stuckaturer.

Olika användningsområden för stuckaturer och dess populäritet

När det gäller yttre ytor är det få material som erbjuder stuckaturens hållbarhet och skönhet. Det har använts i århundraden tack vare sin förmåga att stå emot hårda väderförhållanden som regn och snö utan att blekna eller spricka med tiden. Du kan använda stuckatur på alla typer av ytor, inklusive tegel, sten, trä, metall etc.

Detta gör stuckaturer överlag, extremt mångsidigt, även när du utformar utsidan av ditt hus. Dessutom är stuckatur lätt att anpassa med alla möjliga färger. Du kan på så sätt välja något som passar perfekt till det utseende du vill ha. Det finns olika färger och texturer att välja bland så du kan enkelt välja beroende på dina designpreferenser.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: