NEWS HUB

Förbättra ditt inbrottsskyddet med rulljalusier

Bilden visar en jalusidörr. Jalusier används som rulljalusier för brandjalusier eller jalusier för fönster och dörrar.
Bild av Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Förbättra ditt inbrottsskyddet enkelt med gallergrindar, rullgardiner och gallerdörrar. Detta kan öka din känsla av ökat skydd för intrång i ditt företags lokaler. Som fastighetsägare är det viktigt att prioritera sina hyresgästers säkerhet med ett effektivt inbrottsskydd. Detta kan även öka möjligheterna till att hyra ut lokalerna till olika företag som har högt satta krav på säkerhet.

Det kan även vara bra att säkra upp fastigheten med att investera i pallisader och olika typer av avgränsande jalusier. Det finns det en mängd olika lösningar som hjälper dig att se till att ditt företag är tryggt och säkert. En effektiv lösning är att installera rulljalusier, fönstergaller samt dörrgrindar på dina fönster och dörrar.

Fördelar med att använda rulljalusier som inbrottsskydd

Rulljalusier är rullgaller installeras över fönster, exempelvis fönstergaller som kan sänkas eller höjas med hjälp av en fjärrkontroll eller manuellt. De är oftast tillverkade av antingen aluminium eller stål, vilket gör dem tillräckligt starka för att ge ett utmärkt skydd mot inkräktare. Dessutom ger rulljalusier också skydd mot extrema väderförhållanden, samt skyddar även effektivt mot buller och värme.

Hur rullgaller används för att avgränsa lokaler

Rullgaller liknar rulljalusier i det avseendet att de är avsedda för exempelvis yttre fönsteröppningar. Till skillnad från rulljalusier som rullar upp sig när de inte används. Rullgaller består dock av sammanfogade stänger som förblir på plats när de är stängda. Dessa gör rullgaller till en effektiv barriär mot inkräktare. Vissa typer av rullgaller har dessutom ytterligare säkerhetsfunktioner som exempelvis lås och förstärkta ramar.

Brandgardiner och brandjalusier för att begränsa rökutveckling och brand

Förutom att ge skydd mot brand och andra former av intrång så skyddar brandgardiner och brandjalusier också effektivt mot intrång i kontorsbyggnaden. Brandgardiner är en form av jalusier som i det flesta fall med automatik rullas ner.

På så sätt hindras brandspridning och rökutveckling effektivt och avgränsar brand samt rök i större lokaler. Oavsett om du väljer att installera rulljalusier och rullgaller på dina fönster eller investera i brandgardiner och brandjalusier för ökad säkerhet.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: