NEWS HUB

Så här väljer du rätt skyltning för ditt företag

Bilden visar fasadskyltar och neonskyltar som kan ersättas med energieffektiva LED-skyltar.
Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Har du ett företag med en egen fastighet då finns det stora fördelar med att använda dig av energieffektiva LED-skyltar. När det gäller ditt företag finns det många saker som du måste göra rätt för att bli framgångsrik.

En av dessa är att välja rätt typ av skyltning för ditt företag som är framtidssäker. Det är viktigt att välja en skylt som representerar dig och ditt varumärke på ett bra sätt. Samt att den är iögonfallande och lättläst från långt håll då kan en pylonskylt vara ett lämpligt val. Med enkla medel kan du nu välja rätt typ av LED-skylt och fasadskylt för ditt företag.

Olika typer av skyltar för många olika behov

Det finns många olika typer av skyltar som du kan välja mellan beroende på dina behov. Om du till exempel letar efter något som syns på långt håll är en stor pylonskylt perfekt. Den här typen av skylt placeras vanligtvis vid en fastighets in- eller utfart samt parkering.

Om du letar efter något mer subtilt är kontorsskyltar eller företagsskyltar bra alternativ. Dessa typer av skyltar finns vanligtvis i olika former och storlekar och kan användas inomhus eller utomhus beroende på vad du har för behov.

Överväganden om utformning och färgval på dina skyltar

När det gäller att välja en design för din skyltning är det viktigt att tänka på vilket slags budskap du vill förmedla med din skylt. Du vill också se till att färgerna som används är iögonfallande men inte överväldigande.

Dessutom är teckensnittsstorleken viktig när det gäller att se till att folk lätt kan läsa det som står på skylten. Du bör även se till att det övergripande utseendet passar in i ditt företags estetik så att det ser professionellt och sammanhängande ut med resten av dina varumärkesinsatser

Låt en erfaren skyltexpert lösa hela installation av din nya LED-skylt

Ta hjälp av en erfaren skyltexpert som kan hela installationsprocessen från till stånd till driftsättning av din LED-skylt. När du väl har valt en design för din LED-skylt eller fasadskylt är det dags att börja tänka på installationsprocessen.

Beroende på var exakt du planerar att placera skylten kommer det att avgöra vilken installationsmetod som ska användas. Om den till exempel ska placeras utomhus kan ett professionellt installationsföretag behöva anlitas. På så sätt får du rätt hjälp och behöver inte tänka så mycket kring om att allt är korrekt uppsatt och installerat. Du kan istället på ett lungt och tryggt sätt, förlita dig på att allt är monterat i enlighet med lokala bestämmelser, tillståndskrav eller lagkrav.

Om du däremot planerar att installera en kontorsskylt inomhus kan denna process vanligtvis göras utan några specialverktyg eller hjälp från professionella. Det kan dock krävas en elektriker beroende på vilken skylt du väljer. Att välja rätt typ av LED-skylt eller fasadskylt för ditt företag är ett viktigt beslut som inte bör tas lättvindigt och om du är osäker så kan du alltid kontakta en skyltexpert för konsultation.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: