NEWS HUB

Last tungt på taket med takräcken av högsta kvalitet

Bilden visar ett terrängfordon som har kört fast i lera. Med takräcken och takplattformar kan du enkelt hantera lasten säkert på takräcket.
Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Nu kan du last tungt på taket med takräcken av högsta kvalitet som håller din takplattform på plats på ett smidigt sätt. Vill du utrusta ditt terrängfordon med den bästa utrustningen även på taket?

Då kommer takräcke samt en praktiskt lastkorg eller en takplattform hjälpa dig att fördela lasten i ditt fordon. Samtidigt som detta ger dig mer utrymme i bagageutrymmet. Med takräcken av högsta kvalitet kommer du enklare att kunna både lasta tungt på taket samt fördela vikten på ett smidigare sätt. Utan att kompromissa med säkerheten eller komforten.

Fördelar med takräcken på terrängfordon

Att fördela en viss del av lasten på takräcken är bra för terrängfordon eftersom de ger ett extra lager av skydd och säkerhet. Har du föremål som är något skrymmande eller olämpliga att ha inne ditt terrängfordon.

Då kommer kan ett takräcke komma väl till pass. Det finns olika varianter och för att få en smidigt lastningsyta så kan takräcket kompletteras med en takplattform. Detta är särskilt viktigt när du reser i ojämn terräng. Då vill du vara säker på att din utrustning är säker och inte lossnar, vid eventuella stötar eller hopp längs vägen.

Lasta enklare på en takplattform genom att komplettera med en takkorg eller lastkorg

Dessutom kan takräcken bidra till att förbättra den totala aerodynamiken, vilket i sin tur kan leda till bättre bränsleekonomi och bättre prestanda. När du väljer en uppsättning takräcken eller en takplattform till ditt terrängfordon eller övriga fordon.

Det är extra viktigt att välja sådana som är särskilt utformade för dess märke och modell. För exempelvis Volvo V90 cc, då är det bra att känna till att det finns en speciellt anpassad V90 cc takplattform för detta ändamål. Vill du få mer inspiration om vilka möjligheter som finns med så kan du läsa mer om takräcken på exempelvis lastatungt.se.

Glöm inte att spänna fast din last ordentligt när du använder takräcken

Detta säkerställer att de passar ordentligt och säkert på bilens tak utan att behöva ytterligare modifieringar eller hårdvara. Håll dessutom utkik efter rostfria material eller aluminium som klarar alla typer av väderförhållanden. På så sätt kan du se till att din nya investering håller långt in i framtiden. Tänk även på att det bör finnas en bra låsanordning på ditt takräcke och takplattform.

Med en bra uppsättning takräcken av högsta kvalitet kommer du som är offroad-entusiast att kunna maximera ditt utrymme på ett säkert sätt. Även när du framför det i grövre och kuperad terräng.

Med så många olika typer som finns på marknaden idag bör det vara lätt att välja en som passar både dina behov och din budget. Kom bara ihåg att hålla utkik efter funktioner som rostbeständighet och mångsidighet. Ett takräcke bör även ha justerbara och universella klämmor. Detta kan således ersättas om det finns specialanpassade takräcken för just ditt fordon.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: