NEWS HUB

Hur du väljer rätt cykelställ för dina behov

Bilden visar cykelställ i två våningar för cykelparkeringar. Cykelställ finns som fristående cykelställ och som låsbara cykelställ och cykelställ för vägg
Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Så här väljer du rätt cykelställ för dina behov av cykelparkering. När det gäller att välja cykelställ finns det många faktorer att ta hänsyn till. Behöver du ett vägghängt cykelställ eller ett fristående cykelställ eller dubbelsidiga cykelställ? Vilken typ av cyklar ska du förvara?

Hur många cyklar behöver du få plats med? Det finns några olika typer av cykelställ som finns tillgängliga och hjälpa dig att välja det bästa alternativet för dina behov. Cykelställ i två våningar finns för BRF, bostadsrättsföreningar samt hyresrätter.

Dessa tvåvånings cykelställ finns även med praktisk cykellift av olika typer. Planera gärna in detta tidigt i byggprocessen, fastigheten kommer får få ett cykelrum som använder ytorna maximalt.

Vägghängt cykelställ för din cykelparkering

Väggmonterade ställen är idealiska om du har ont om utrymme. De kan monteras antingen horisontellt eller vertikalt, beroende på dina önskemål. Vissa väggmonterade cykelställ finns även som praktiskt låsbara cykelställ.

På så sätt att du kan vara lugn i vetskapen om att dina cyklar är säkra i din cykelförvaring. Om du väljer ett horisontellt cykelställ ska du se till att det är monterat på en höjd. Ett tvåvåningsställ för cyklar ska underlätta din cykelförvaring samt lätt att nå för dig. Annars kommer du att ha svårt att få på och av cykeln. Det kan därför vara fördelaktigt att köpa tvåvåningsställ för cyklar med praktiskt cykellift.

Fristående cykelställ för din cykelförvaring

Fristående ställen är perfekta om du har flera cyklar eller om du behöver förvara dina cyklar utomhus. Dessa ställen finns i många olika former och storlekar, så du kan säkert hitta ett som uppfyller dina behov. Många fristående ställen levereras också med lås, så att dina cyklar är säkra och skyddade.

Cykelförvaring med cykellift

Om du letar efter ett bekvämt sätt att förvara din cykel i din cykelförvaring. Då kan du be din BRF att investera i ett cykelställ med två våningar med en praktisk cykellift. En cykellift gör att du enkelt kan ta ner din cykel från tvåvåningsstället för cyklar. Vilket även underlättar för cykelförvaringen och ordningen i cykelrummet.

På så sätt kan du förvara din cykel ur vägen när den inte används. Vilket är praktiskt om du inte använder cykeln dagligen. Cykelliftar finns som rent i manuella cykelliftar, som lyfter cykeln på mekanisk väg till och hydrauliska cykelliftar.

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när du väljer ett cykelställ till din cykelparkering. Det finns cykelställ för vägg, ett så kallat vägghängt cykelställ. Även olika kompakta cykelställ, fristående cykelställ och dubbelsidiga cykelställ. Välj gärna även en cykelupphängning eller cykelförvaring med låsbart cykelställ. Som låser fast cykeln ordentligt i ditt cykelrum.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: