NEWS HUB

Allt om presenningar

Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

En presenning är ett relativt stort rektangulärt ark av vattentätt eller vattenavvisande material. De är vanligen tillverkade av någon typ av grovt tyg, t.ex. canvas eller polyester, som är täckt med någon form av plast, t.ex. latex eller PVC. I hörnen på presenningar, och vid behov längs sidorna, finns det ofta korta tampar som används för att säkra presenningen så att den inte blåser iväg när vinden blåser. Hålen där flikarna fästs förstärks med så kallade öglor, metallringar som är fast förankrade i presenningen för att förhindra att den slits sönder vid kraftig påfrestning. Storleken på presenningar varierar mycket beroende på användningsområde, men en vanlig presenning är vanligtvis mellan 3 och 15 meter på varje sida.

Användningsområden för presenningar

Presenningar har många olika användningsområden tack vare sin hållbarhet och väderbeständighet. De används ofta som skydd för utomhusutrustning som fordon, båtar och byggmaterial. Presenningar används också som tillfälliga tak och väggar för byggnader som håller på att byggas eller repareras. Dessutom kan presenningar användas som markdukar vid camping, picknick och festivaler.

Olika typer av presenningar

Det finns många olika typer av presenningar på marknaden idag. Tunga presenningar är vanligtvis tillverkade av tjocka material som t.ex. canvas eller PVC och tål grov behandling. Lätta presenningar är vanligtvis tillverkade av tunnare material som polyester eller nylon och lämpar sig bättre för användningsområden där vikten är en faktor, t.ex. camping. Transparenta presenningar är ofta tillverkade av plast och används i tillämpningar där ljuset måste passera igenom, t.ex. växthus.

Hur man väljer rätt presenning

När du väljer en presenning måste du ta hänsyn till följande faktorer

  • Materialet som den är tillverkad av
  • Storleken
  • Vikten
  • Den avsedda användningen
  • Väderförhållandena i vilka den ska användas

När du har tagit hänsyn till alla dessa faktorer kan du välja rätt presenning på Tentarp för dina behov.

Som du kan se finns det många olika typer av presenningar på marknaden idag. Presenningar har många olika användningsområden tack vare sin hållbarhet och väderbeständighet. När du väljer en presenning måste du ta hänsyn till materialet som den är tillverkad av, storleken, vikten, den avsedda användningen och de väderförhållanden som den kommer att användas i.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: