NEWS HUB

Hur du skapar ett gym med kettlebell på jobbet

Bilden visar en tynglyftare med kettlebell. Kettlebells, skivstång och bumpers används ofta i funktionell träning samt styrketräning.
Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Att skapa ett gym på jobbet med kettlebell har sina fördelar. Men hur väljer man ut gymutrustning som tål att användas dagligen av dina anställda. Börja med att investera i en kettlebell, eller gärna flera kettlebells i olika viktklasser.

Med funktionell träning kan du träna mångsidigt och är ett bra första steg för att skapa ett professionellt gym hemma eller på jobbet.

Träning som en rolig del av vardagen med kettlebells

Det har blivit alltmer populärt att träna under de senaste åren, och allt fler människor inser vikten av fysisk kondition. Men vad händer om du inte har tillgång till ett gym? Det är nu möjligt att bygga ett eget professionellt gym hemma eller på jobbet utan att det kostar nämnvärt.

Genom att investera i rätt utrustning kan du spara tid på träningen och få mer gjort på gymmet. Nu kan du enkelt bygga ett professionellt gym både hemma och på jobbet, med relativt enkla medel. Med en kettlebell så kan du snabbt komma igång med funktionell träning och lägga till ytterligare styrketräning allt eftersom.

Hitta den perfekta skivstången och profesionella bumpers

Skivstången är utan tvekan den viktigaste utrustningen i ett gym. Den ger ett effektivt sätt att rikta in sig på flera muskelgrupper, genom sammansatta övningar för knäböj och marklyft.

När du letar efter en skivstång rekommenderar vi att du investerar i en skivstång med bra grepp. Dessutom bör du också skaffa flera olika bumpers plattor i många viktklasser så du kan variera träningen.

När du bygger ett gym så kommer du snabbt även att uppskatta ett riktigt bra gymgolv. På så att du säkert kan släppa dina vikter utan att skada dem eller ditt golv. Du minskar även slitaget på din gymutrustning och den totala ljudnivån minskar markant.

Hur du hittar bästa träningsracket, ställbar träningsbänk och ett perfekt gymgolv

Ett bra tränings rack är viktigt för alla seriösa tyngdlyftare eftersom det gör att du säkert kan placera din tunga skivstång med bumpers på ett stabilt sätt.

Av säkerhetsskäl rekommenderas det att du skaffar ett rack som även har en justerbar höjd. På så sätt kan du snabbt ta loss vikter och även placera skivstången på ett säkert sätt. Detta är perfekt vid benböj eller om du har en ställbar träningsbänk när du utför bänkpress.

En kettlebell ger dig funktionell träning i många olika nivåer

Kettlebells är mångsidiga redskap som gör att du kan utföra övningar som swings, snatches, cleans och presses med ett enda redskap. Kettlebells finns i olika viktklasser vilket gör dem perfekta för nybörjare.

Hela vägen upp till erfarna lyftare som vill ha en tuffare utmaning. Dessutom är de relativt kompakta jämfört med andra redskap som t.ex. skivstänger, vilket gör dem perfekta för begränsade utrymmen, t.ex. i hem eller på kontor med begränsat utrymme för förvaring av träningsredskap.

Det räcker med att investera i rätt utrustning, till exempel en bra uppställning av skivstänger och bumpers, rack och träningsbänk samt några kettlebells i olika viktklasser beroende på dina mål och erfarenhetsnivå av träning.

Med dessa artiklar plus lite forskning om rätt form/teknik för varje övningsrörelse kan vem som helst skapa sin egen personliga fristad för träning både inomhus och utomhus! Så sätt igång – börja bygga ditt eget professionella gym idag!

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: