NEWS HUB

Skapa en snygg relaxavdelning med skön golvvärme

Bilden visar ett badrum eller relaxavdelning med golvvärme el. Använd värmegolv med el för att värma klinkergolv, och se till att använd rätt tätskikt och flytspackel av rätt sort vid renovering av badrum.
Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Skapa en snygg relaxavdelning med skön golvvärme med el. Kakel är ett av de mest populära valen för badrumsrenoveringar, tack vare dess hållbarhet, vattenbeständighet och stil. Det krävs dock oftast att du installerar golvvärme, med fördel kan du välja ett värmegolv med el istället för vattenburen golvvärme.

Om du funderar på att renovera ditt badrum är du inte ensam. Men med så många kakelalternativ på marknaden kan det vara svårt att bestämma vilken typ som passar bäst för ditt utrymme. Låt dig inspireras och lär dig mer om de senaste trenderna inom badrumskakel.

Mindre är oftast mer, välj kakel som håller över tid

Under de senaste åren har det skett en förskjutning mot mer minimalistisk design i alla delar av hemmet, och badrummen är inget undantag. Om du vill uppnå en elegant och modern look i ditt utrymme ska du välja rena linjer och enkla former. Geometriska kakelplattor är ett utmärkt sätt att uppnå denna look. De finns i en mängd olika färger och kan användas för att skapa intressanta mönster på golvet eller väggarna.

Det finns vackra och naturinspirerade kakelplattor

Koppling till naturen är viktigt för många människor, och den trenden återspeglas även i heminredningen. Om du vill föra in utomhuslivet i ditt hem kan du överväga att använda naturinspirerade kakelplattor i din badrumsrenovering. Dessa plattor kan ha bilder eller mönster som liknar sten, trä eller växter. De finns i ett brett utbud av färger, så du hittar säkert ett alternativ som passar din personliga stil.

Djärva färger och mönster på ditt kakel

Även om minimalismen har ett ögonblick betyder det inte att djärva färger och mönster är omodernt. De är faktiskt mer populära än någonsin tidigare. Tack vare framsteg inom trycktekniken kan tillverkarna nu producera kakelplattor med invecklade mönster som tidigare var omöjliga att skapa.

Om du vill göra ett uttalande med din badrumsrenovering, välj en djärv färg eller ett djärvt mönster för ditt kakel. Du kommer att bli förvånad över hur mycket personlighet det kan ge ditt utrymme.

Det finns oändliga möjligheter när det gäller att välja kakel till din badrumsrenovering. Men med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att bestämma vilken typ som passar ditt utrymme.

Använd den här guiden som utgångspunkt när du väljer kakel till ditt nya badrum så att du kan skapa det perfekta utrymmet för dig och din familj. När du ska skapa ett badrum eller en relaxavdelning. Glöm inte bort att du behöver olika former av tätskikt för badrum, tvättstuga samt källare.

Det kan även krävas olika former av flytspackel för badrum och relaxavdelning, beroende på hur du värmer upp golvet och vilket ytskick du väljer på golvet.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: