NEWS HUB

Näsplastik Stockholm: Olika varianter

Bilden visar en person som sitter vid en strand i en solnedgång. Plastik operationer ochsom näsplastik Stockholm och Uppsala med en erfaren plastikkirurg i Uppsala.
Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Nedan kommer du lära dig mer om hur näsplastik i Stockholm och Uppsala fungerar rent praktiskt? Näsplastik är en kosmetisk operation som syftar till att förändra utseendet på näsan eller för att lösa andningsproblem.

Att genomgå en näsplastik är en viktig beslut som måste tas efter noggrann övervägning av de medicinska och estetiska effekterna det kan ha på kroppen. Men hur fungerar näsplastik egentligen?

Vad sker under operationen och vilka risker finns det? Genom att se över hur näsplastik fungerar praktiskt så kommer detta även besvara många förekommande frågor om näsplastik.

Olika metoder för näsplastik

Näsplastik genomförs vanligtvis genom två metoder: öppen eller sluten. En öppen metod innebär att kirurgerna gör ett snitt i columella. Det är området mellan näsborrarna, och öppnar näsans mjukvävnad för att göra omformningen.

Denna metod brukar användas för att göra större förändringar i näsan. Som att minska eller öka storleken på näshuvudet eller korrigera missbildningar.

En sluten metod däremot innebär att kirurgen gör insnitt inuti näsborrarna för att komma åt mjukvävnaden. Denna metod används vanligtvis för att göra mindre justeringar och är mindre invasiv än den öppna metoden.

Olika steg för kirurgiska ingrepp med näsplastik

Kirurgen kommer nästa att forma ben och brosk i näsan uppifrån och ner. Beroende på patientens individuella behov kommer kirurgen att avlägsna. Alternativt flytta eller lägga till brosk och ben för att uppnå önskad form och funktion. Målet med näsplastik är att uppnå en balanserad och naturlig form på näsan, där den passar till resten av ansiktet.

Under operationen blir patienten vanligtvis sövd. När operationen är klar, kommer kirurgen att placera plattor i näsan för att hålla näsans mjukvävnad på plats. Dessa plattor och bandage måste stanna kvar i några veckor för att skydda näsan och säkerställa att den håller sin nya form.

Det är viktigt att komma ihåg att näsplastik är en allvarlig operation som medför vissa risker. Vanliga risker inkluderar blödning, infektion, förlust av känsla i näsan och försämrad andning. Risken för dessa komplikationer kan minska genom att välja en kvalificerad kirurg. Samt även att följa alla medicinska rekommendationer före och efter operationen.

Näsplastik i Stockholm som kan förenkla andningen

Näsplastik är en livsförändrande operation som kan lösa andningsproblem och för det estetiska utseendet på näsan. Detta sker genom en kirurgisk operation där kirurgen formar ben och brosk i näsan.

Risken för detta ingrepp är inte så stor, men det är viktigt att välja en erfaren kirurg som kan utföra detta ingrepp på ett korrekt sätt. Vidare bör man alltid följa alla medicinska rekommendationer före och efter operationen för att minska risken för komplikationer.

Nu kan du lära dig mer om hur näsplastik Stockholm samt Uppsala, eller hur halslyft Stockholm och Uppsala fungerar i praktiken, hos en erfaren plastikkirurg..

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: