NEWS HUB

Maximera effektiviteten med balansplattor

Bilden visar personer som arbetar vid en monteringslinje. Balansplattor, gummimattor och värmemattor kan många gånger effektivera och skapa bättre ergonomi på en arbetsplats.
Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Många företag letar ständigt efter sätt att öka effektiviteten, ett av dessa kan vara att förbättra ergonomin med en balansplatta. Det bästa sätten att effektivisera och förbättra ergonomin är att titta på lösningar som snabbt kan skapa förbättringar med enkla medel. På så sätt kan effektivisering snabbare ske genom att arbetet inte blir lika belastande för kroppen.

Hur du använder ergonomiska tillbehör som förenklar och effektiviserar i din verksamhet

Genom att använda olika verktyg eller tillbehör samt se över arbetsuppgifterna och arbetsrutinerna. Det går många gånger att hitta effektivare lösningar. Att använda ergonomiska lösningar för arbetsuppgifter behöver inte betyda att dessa tar längre tid. Att se över naturliga rörelsemönster och förändra i arbetsrutinen tillsammans med en ergonom. Detta kan ge många fördelar både arbetsmiljömässigt samt över tid även ekonomiskt.

Gör gärna lite efterforskning i hur du spara tid och pengar samtidigt som arbetsmiljön förbättras. Värmemattor, gummimattor, gummiblock, entrémattor, balansplattor och pallbockar är bara några av de gummi och plastartiklar som kan hjälpa ditt företag att fungera mer effektivt.

Hur värmemattor, gummimattor, gummiblock, entremattor och en balansplatta kan förbättra och säkra upp arbetsmiljön

Värmemattor: Värmemattor används i industriella miljöer för att hålla arbetstagarna säkra från potentiella faror som heta ytor eller extrema temperaturer. De utgör en barriär mellan arbetstagare och farliga ytor och skyddar dem från brännskador eller andra skador. Värmemattor isolerar också utrustning under underhåll eller reparationer, vilket gör att utrustningen förblir säker från värmeskador.

Gummimattor: Gummimattor är ett annat effektivt verktyg för företag eftersom de ger dragkraft på hala golv, vilket minskar risken för halka och fall. De förhindrar också slitage på golvmaterial som kakel eller mattor genom att ge ett extra skydd mot tung fotgängartrafik. Dessutom kan gummimattor användas i områden med hög trafik som ljuddämpare för att minska bullernivåerna.

Gummiblock: Gummiblock utgör fysiska barriärer mellan områden som behöver skyddas mot slagskador eller spill av farliga material. Dessa block används ofta i lagerlokaler för att skydda möbler eller andra varor från att stöta på eller välta när de flyttas runt i anläggningen. De isolerar också mot temperaturförändringar genom att de stänger in luft, vilket bidrar till att minska energikostnaderna för kylning/uppvärmning av ett utrymme.

Entremattor: Entremattor är särskilt utformade för användning i entréer där smuts- och fuktansamlingar kan orsaka halk- och fallolyckor om de inte åtgärdas på rätt sätt. Entremats har upphöjda kammar som fångar upp smuts och skräp innan det kommer in i byggnaden, vilket minskar städtiden för de anställda som annars skulle behöva sopa upp efter varje kundbesök.

Dessa mattor hjälper också till att hålla golven torra genom att absorbera fukt, vilket förhindrar halkolyckor på grund av våta golv när människor kommer in i byggnaden med våta skor/kläder efter regn eller snöfall utomhus.

Balansplattor: Balansplattor ger en jämn viktfördelning över stora möbler som skrivbord eller arbetsbänkar när man flyttar dem runt på en arbetsplats utan att behöva lyfta upp dem manuellt. Detta minskar belastningen på arbetstagare som annars skulle behöva bära tunga föremål själva. Vilket även kan leda till skador om det görs på fel sätt. Det gör också ommöblering mycket enklare eftersom balansplattor gör stora föremål mycket lättare att flytta runt utan hjälp från andra.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: