NEWS HUB

Laura Ashley uppgång och fall

Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Laura Ashley var ett brittiskt textildesignföretag som en gång anställde tusentals människor i Storbritannien och runt om i världen. Företaget grundades 1953 av Bernard Ashley och hans fru Laura och växte under de följande 20 åren till en internationell detaljhandelskedja. Efter sin höjdpunkt i slutet av 1980-talet gick Laura Ashley dock på nedgång och köptes slutligen av MUI Group of Malaysia 2012. Låt oss ta en titt på detta ikoniska brittiska varumärkes uppgång och fall.

De tidiga åren: 1953-1980s

Laura Ashley började som ett litet företag som sålde tryckt tyg från sitt hem i Wales. Det växte snabbt till en internationell framgångssaga när de öppnade butiker i Storbritannien och Europa. Deras signaturblommor visade sig vara populära bland kunderna, liksom deras sortiment av heminredning som sängkläder och gardiner. År 1983 fanns det över 600 Laura Ashley-butiker världen över med en årlig försäljning på över 200 miljoner pund (250 miljoner dollar).

Nedgången: 1990-2012

Efter toppnoteringen i slutet av 1980-talet gick Laura Ashley dock tillbaka på grund av ökad konkurrens från andra detaljhandelsföretag som Ikea och Marks & Spencer. Företaget gjorde också en del ogenomtänkta investeringar under denna tid, vilket satte ytterligare press på deras ekonomi. År 2002 uppvisade de en förlust på 6 miljoner pund (7 miljoner dollar) och 2012 hade de tagits över av MUI Group i Malaysia för endast 15 miljoner pund (18 miljoner dollar).

Laura Ashley var en gång ett av Storbritanniens mest framgångsrika företag, men det gav till slut efter för ökad konkurrens och dåliga investeringar. Dess ikoniska blommönster på Laura Ashley porslin kommer utan tvekan att fortsätta att vara populära, men vi kanske aldrig mer får se någon annan detaljhandlare som är helt likadan igen. Även om det är tråkigt att se ett älskat brittiskt varumärke ta slut kan vi trösta oss med att veta att det hade många år av framgång innan det slutligen gick under. För dem som minns att de handlade på Laura Ashley under dess storhetstid kommer det säkert att förbli en oförglömlig del av den brittiska historien i många år framöver. Du hittar ett stort utbud av Laura Ashleys produkter på husetbreve.se.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: