NEWS HUB

Lär dig virka och sticka: Mysig avkoppling för lugna stunder

Bilden visar garn och virkgarn för stickning och virkning. Du hittar alla sytillbehör och garn samt tyger på metervara hos din tygaffär online.
Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Letar du efter olika sätt att uttrycka din kreativitet och koppla av hemma? då kan du prova på att lära dig virka, sticka och sy. Det kan nämligen vara otroligt givande. Med rätt tyger på metervara, trådar och garn kan du enkelt skapa en samling av vackra kläder i olika former.

Du hittar allt från olika gardintyg till bomullstyg och linnetyger. Vill du exempelvis skapa snygga och hållbara linnekläder. Då finns många alternativ som hjälper dig att skapa din drömkollektion i linne. Linnetyger på metervara kan du enkelt köpa online.

Tänk på detta när du väljer tyger på metervara

När du ska välja tyg till dina klädesplagg eller gardiner finns det flera saker att tänka på. Den viktigaste faktorn är komfort. Du vill ha material som är mjuka och andningsbara som bomull eller linne.

Om du letar efter något mer slitstarkt och vattenavvisande är vaxade tyger det bästa alternativet. Dessa material passar utmärkt för utomhusaktiviteter som camping eller vandring. När det gäller vaxade dukar är de perfekta för festmiljöer eftersom de har en fantastisk glans som gör att de ser extra stilfulla ut

Hur du väljer trådar och garn till dina kreationer

Den bästa broderitråden beror på vilket projekt du arbetar med. För mindre projekt som lappar eller applikationer är polyestertråd ett bra alternativ eftersom den inte trasslar till sig och är tillräckligt stark för att klara av regelbundet slitage.

Om du letar efter virkgarn ska du välja något lätt men ändå starkt som silkes- eller bomullstråd för bästa resultat. När det gäller att hitta det bästa garnet för att sticka handskar, halsdukar eller mössor. Då är ull alltid ett bra val eftersom det är varmt och bekvämt samtidigt som det är väldigt prisvärt.

Nu är det enklare att skapa vackra och handgjorda föremål med praktiska tips online

Att skapa vackra handgjorda föremål med tyg i meterformat kan vara en trevlig upplevelse, oavsett om du tillverkar plagg eller gardiner från grunden. Med rätt urval av tyger, trådar och garner som du köper i din tygaffär online. På så sätt kan du enkelt sätta ihop din egen kreativ klädkollektion. Skapar du en kollektion av linnekläder, så är dessa perfekt för alla tillfällen. Linnetyget svalkar skönt på sommaren och passar bra till många olika festliga tillfällen. Låt din kreativitet flöda och njut av att skapa.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: