NEWS HUB

Hur Memory Foam kan förbättra din sömn

Bild av Tor Lind

Tor Lind

Journalist

När det gäller att få en god natts sömn är komfort avgörande. Och det är där memory foam kommer in i bilden. Memoryskum är en typ av material som anpassar sig efter din kropp, ger stöd och förhindrar tryckpunkter. Detta kan leda till en bekvämare sömn och mindre vändningar under natten. Men vad är egentligen minnesskum? Och när bör du välja en säng eller madrass med minnesskum? Du hittar ett stort utbud av sängar på tm-sangar.se.

Vad är minnesskum?

Memory foam utvecklades först av NASA på 1970-talet för flygplanssäten. Det var dock inte förrän på 1980-talet som minnesskum tog sig in i madrassindustrin. Memoryfoam är tillverkat av polyuretan, som är en typ av plast. Materialet innehåller också kemikalier som kallas blåsämnen, som hjälper det att expandera och bli mjukare när det värms upp. När du lägger dig på en säng eller madrass av minnesskum får din kroppsvärme blåsämnena att expandera och mjuka upp materialet, vilket ger skummet dess unika formgivande egenskaper.

När bör du välja minnesskum?

Om du letar efter en säng eller madrass som erbjuder exceptionell komfort kan en memoryskum bäddmadrass vara rätt för dig. Dessutom är minnesskum ett bra alternativ om du lider av rygg- eller ledvärk eftersom det kan hjälpa till att lindra tryckpunkter. Om du tenderar att sova varmt är minnesskum dock kanske inte det bästa valet eftersom det kan leda till att du känner dig obekvämt varm under hela natten. I allmänhet ger dock minnesskum en bekväm och stödjande sovyta som kan förbättra din sömnkvalitet överlag.

Överlag är memory foam ett bra alternativ om du letar efter en bekväm och stödjande säng eller madrass. Materialet formar sig efter din kropp för att förhindra tryckpunkter och hjälper dig att få en mer vilsam nattsömn. Om du tenderar att sova varmt kanske du dock vill välja en annan typ av material som latex eller fjädrar istället.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: