NEWS HUB

Fördelarna med torkad frukt som ett hälsosamt alternativ till godis

Bild av Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Har du någonsin varit sugen på något sött efter lunch eller middag? Om så är fallet är du inte ensam. Men det finns hälsosammare alternativ till traditionella sötsaker med socker som kan tillfredsställa ditt sug utan allt tillsatt socker och kalorier. Ett sådant alternativ är torkad frukt. Torkad frukt är ett utmärkt alternativ för dem som letar efter ett mer näringsrikt och hälsosamt mellanmål som också kan tillfredsställa deras sötsug. Låt oss ta en titt på varför torkad frukt kan vara precis vad du behöver i din mellanmålsrotation.

Fördelar med torkad frukt

Torkad frukt är en bra källa till viktiga vitaminer och mineraler som järn och kalium. Eftersom torkad frukt dessutom har lägre fukthalt än färsk frukt innehåller den torkade frukten mer koncentrerade mängder näringsämnen, vilket gör den ännu nyttigare än de färska motsvarigheterna. Torkad frukt innehåller också mycket kostfiber, vilket hjälper till att reglera matsmältningen och hålla kolesterolnivåerna låga. Eftersom många typer av torkad frukt dessutom har belagts med socker under bearbetningen innehåller de ofta färre kalorier än traditionella sötsaker som godis eller kakor.

Torkade frukter är praktiska

En annan fördel med att äta torkad frukt är bekvämligheten – du kan helt enkelt ta några från ditt skafferi eller kylskåp närhelst du känner dig sugen på att mumsa eller behöver något för att tillfredsställa ditt söta sug! Och till skillnad från färska frukter som måste tvättas, skalas och skäras innan de äts, är de flesta typer av torkad frukt redo att ätas direkt ur påsen (eller behållaren). Dessutom går de bra att transportera och är utmärkta snacks när man är på språng!

Smakliga godsaker utan tillsatt socker

Många märken erbjuder olika varianter av klassiska torkade frukter som aprikoser och russin som är täckta med choklad- eller yoghurtöverdrag för extra sötma utan tillsatt socker. Dessa läckra godsaker är vanligtvis mycket hälsosammare än andra efterrätter eftersom de inte innehåller något bearbetat socker eller konstgjorda aromer/färger som det mesta godiset gör. Och om du har en sötsak men vill hålla dig borta från bearbetat socker helt och hållet finns det många märken som erbjuder osötade versioner också!

Torkad frukt är ett utsökt sätt att få i sig de vitaminer och mineraler du behöver och samtidigt tillfredsställa dina smaklökar med naturlig sötma – utan allt tillsatt socker och alla kalorier som finns i traditionella godis. Oavsett om den tas från skafferiet för ett snabbt mellanmål på språng eller om den används som ingrediens i recept på hemlagade efterrätter är torkad frukt ett utmärkt substitut för traditionella sötsaker med socker när du letar efter något hälsosammare men ändå gott. Det finns så många olika sorter på butikshyllorna i dag, så varför inte prova denna hälsosamma godbit om du håller en raw food diet? Du kommer inte att ångra dig!

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: