NEWS HUB

Barnsäkra ditt hem: En kort guide

Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Varje år skadas mer än 35 000 barn i Sverige i sina egna hem så allvarligt att de måste söka akut sjukvård. De flesta olyckor kan undvikas genom att barnsäkra hemmet. Det innebär i princip att sätta upp galler och grindar för trappor samt olika typer av barnlås för lådor och dörrar. I det här blogginlägget visar vi dig några av de mest effektiva sätten gällande barnsäkerhet och att hålla dina små barn säkra.

Barngrindar för trappor

Det första steget i att barnsäkra ditt hem är att installera galler och grindar överst och underst i alla trappor. På så sätt kan du förhindra att ditt barn faller ner för trappan och skadar sig. Det finns många olika typer av stänger och grindar på marknaden, så se till att välja en som är robust och lätt att installera.

Barnlås för lådor och dörrar

Ett annat sätt att barnsäkra ditt hem är att installera barnlås på alla lådor och dörrar i huset. På så sätt förhindrar du att ditt barn tar sig in på ställen där det kan skada sig, till exempel skåp fulla med rengöringsartiklar eller lådor fulla med vassa föremål. Det finns många olika typer av barnlås, så se till att du väljer ett som är lätt att använda och som inte lätt kan överlistas av ett nyfiket småbarn.

Det här är bara några av de sätt på vilka du kan barnsäkra ditt hem. Genom att vidta dessa försiktighetsåtgärder kan du bidra till att förebygga olyckor och hålla dina små barn säkra.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: