NEWS HUB

Air freshener för bilar: Hur det fungerar

Bilden visar en parkerad bil. Air freshener och luftfräschare används även i nya bilar.
Picture of Tor Lind

Tor Lind

Journalist

Med en air freshener kan du håll din bil fräschare, idag finns det flera olika luftfräschare till bil. Att ha en ren och fräsch bil är en dröm för många bilägare. Men ibland kan det vara svårt att hålla inredningen i bra skick, särskilt när det gäller luften i bilen.

Då kan en air freshener till bil vara till hjälp. Det finns många sorters luftfräschare till bil på marknaden. Dessa kan ge din bil en härlig doft och samtidigt hålla bort obehagliga lukter. Nu kan du lära dig mer om luftfräschare fungerar. Samt även upptäcka vilken typ av air freshener som passar för just dig.

Hur en luftfräschare med parfym ger en mer subtil doft i din bil

  1. Luftrenare för olika typer av fordon. Luftrenare för bilar använder du vanligtvis för att filtrera luften i bilen. Detta kan vara för att ta bort oönskade partiklar som pollen, damm och rök. Dessa luftfräschare kan vara en stor hjälp för personer med astma eller allergier som vill ha en ren inomhusmiljö.
  2. Elektriska luftfräschare för bilens cigarettuttag. Elektriska luftfräschare till bil är vanligtvis små och bärbara. Dessa kan du enkelt placera på instrumentbrädan eller i ventilationsgallret. De fungerar genom att sätta igång en fläkt som sprider doften i bilen. En fördel med dessa luftfräschare är att de ofta går att ladda på samma sätt som en mobiltelefon.
  3. Viktigt att tänka på med luftrenare för olika fordonstyper. Många luftrenare till bilen kräver att du ansluter dessa till cigarettändaren. För att sedan placera på instrumentpanelen. Detta kan dock vara något krångligt att hantera. Framförallt om det är olika typer av elsystem som för lastbilar och vanliga personbilar.

Air freshener som passar för många olika ändamål

  1. Rumssprayer och doftsprayer. Luftfräschare i sprayform är också ett alternativ till bilen. Du hittar många olika dofter som du kan spraya direkt i bilen. En nackdel med dessa typer av luftfräschare är att de ofta inte håller lika länge. Som exempelvis vid andra typer av air freshener.
  2. Oljebaserade air freshener. När du letar efter oljebaserade air freshener så kan du oftast hitta dessa som diffusers eller diffusors. Det är en annan typ av luftfräschare till bil som sprider en behaglig arom. Du bör även känna till att dessa diffusers är lite dyrare. Detta som ansluts till cigarettändaren. Vissa modeller innehåller en indikator som visar när oljan bör bytas ut.
  3. Doftgranar och doftkort för alla typer av fordon. Doftgranar är den vanligaste förekommande typen av luftfräschare till bil. Idag finns det även speciella doftkort. De finns i många olika dofter och kan köpas i de flesta bilaffärer. Men dessa dofter kan kännas något syntetiska. En nackdel med doftgranar och doftkort är att de ofta tappar doften efter ett tag och måste bytas ut regelbundet.

Olika typer av air freshener som passar till ditt fordon

Oavsett om du väljer en luftrenare, doftgran, doftkort, oljebaserad air freshener, elektrisk luftfräschare eller ett doftspray. Att använda en luftfräschare till bilen kan göra en stor skillnad för bilåkningen.

Med dessa tips kan du välja en air freshener som passar dina behov och som gör att hela bilen doftar fräscht och rent.

Glöm inte bort att regelbundet byta ut din air freshener för att behålla en frisk och ren lukt i din bil. Du kan hitta praktiska månadsförpackningar hos exempelvis imao-parfumes.se.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna: